Лайм

TAYANNA: Сын заслуживает того, чтобы я была сильной

Певица рассказала о переломном моменте в своей жизни

Сьогодні українська співачка TAYANNA святкує день народження.

Напередодні свята популярна артистка в інтерв'ю інтернет-виданню «Апостроф.Лайм» розповіла про створення хітів, роботу с Аланом Бадоєвим, виховання сина і переломний момент у своєму житті.

- Ваш життєвий шлях міг би легко стати основою для сценарію якогось голлівудського фільму. Оглядаючись на минуле, не думали, що саме усі ці невдачі зробили вас такою, яка ви зараз є?

- Погоджуюсь з вами. Моє життя у певній мірі готовий сценарій до фільму. Я, навіть, мрію написати книжку, яка буде називатись «33» , тому що саме коли мені виповнилося 33 роки в мене все налагодилось. Зараз я вже дійшла до тієї стадії, коли мені власне життя абсолютно подобається, я щаслива і гармонічна. За те, що було завжди кажу: «Спасибі!»,адже це певний життєвий досвід.

- А що для вас особисто стало таким переломним моментом?

- Можна десять разів наступити на одні й ті ж граблі так і не зрозумівши, що це не твій шлях. У мене таких моментів насправді було три і вже на третій я зрозуміла, що саме я не так роблю. Я не хочу вдаватися в подробиці, які саме це були моменти, щоб знову їх емоційно не переживати, але самий переломний - це розлучення з чоловіком, тому що я залишилась одна з дитиною. Це, мабуть, була остання крапля і дуже сильний такий удар психологічний і душевний. Але син мені допоміг. Однієї ночі я прокинулась, подивалась на нього і зрозуміла, що він не заслуговує моєї слабкості. Він заслуговує на те, щоб я була сильною і жила з ним щасливим життям, а не здавалася і жалілася на себе. Саме це мене надихнуло знову почати вірити в себе і йти далі своїм шляхом.

- А чому ще вас син вчить, крім того щоб бути сильною?

- Даніель вчить дивитися на життя легко, володіти моментом, відпочивати і просто спостерігати без метушні за тим, що відбувається навколо.

- А які у вас є спільні улюблені заняття?

- Сина привчаю разом зі мною прокидатися на світанні, займатись медитацією на сонці, робити зарядку. Разом бігаємо. Нещодавно подарувала йому велосипед, він на ньому катається, а я за ним. Я дуже люблю картини по нумерочкам розмальовувати, вони мене заспокоюють. Зазвичай ми ввечері удвох сідаємо, даю йому аркуш паперу, фарби і разом малюємо.

- А схильність до музики проявляє?

- Він любить грати на барабанах. Коли приходить до мене на репетицію, то одразу забирає палочки у барабанщика і щось там награє, вистукує. Піаніно не любить. Подобається ще гітара.

- А взагалі хотіли б, щоб він продовжив вашу музичну справу?

- Якщо він матиме бажання, чому б ні? Він гарно співає і добре танцює. У нього дуже хороше відчуття ритму, відчуває музику, швидко запам’ятовує мелодії.

- Спільну пісню з сином не плануєте записати?

- Чесно, не думала про це (посміхається).

- А як з батьком сина, ви спілкуєтесь?

- Зараз ми з ним дружимо, спілкуємось. Важкими були перших два роки, але ми все одно спілкувалися, тому що я хочу, щоб моя дитина знала, що у неї є батько і що він приймає участь у його вихованні. Зараз ми все-таки знайшли спільну мову, тому що зрозуміли, що спокій сина для нас важливіше, ніж наші образи.

- Яким ви бачити свого ідеального чоловіка?

- Точно знаю, що він має бути енергетично сильніше від мене і обов’язково старше. Зі мною все життя знайомляться молодші. Мій чоловік був молодше мене на вісім років, уявляєте? Після того я сказала собі, що дитячий садочок закритий. Я хочу чоловіка, який в першу чергу буде мене вчити, надихати на розвиток, який буде зі мною і в щасті, і в горі, буде підтримувати, сварити, якщо я щось не так роблю. І я точно знаю, що такий десь є, має бути, не даремно ж я його чекаю 34 роки (сміється).

- Ваша остання пісня «Фантастична жінка» є для вас, я так розумію, своєрідним гімном вашого гармонічного стану. Розкажіть, як народилась ця пісня?

- Ця пісня народилась абсолютно випадково. Я прийшла на зустріч з Аланом [Бадоєвим], ми спілкувалися про наші наступні плани і він каже: «Таня, де пісні?». В мене був період, що я не писала нічого, а потім якось само по собі на зустрічі прийшла ця фраза «…бо тебе кохає фантастична жінка» і мелодія. Я прийшла до дому і почала писати. Написала приспів, потім куплети. Основний посил в тому, що жінка різностороння, вона цілий всесвіт. Мені здається, що тільки в нашій країні вміють кохати так відчайдушно, що навколо себе нічого не бачать... І стільки скільки вмінь є у жінок, які вони гармонічні, красиві – це все фантастика. Але «моя» фантастична жінка не в тому, що вона якась нереальна, а в тому, що багато фантазує, мріє і ось такою своєю легкістю надихає свого чоловіка.

- А про що ви зараз мрієте?

- Ой, у мене завжди багато мрій. Але я ніколи нікому не розповідаю про них. У мене є велика мапа бажань, куди я приклеюю фотографії, усе фіксую і мрію. А коли вони збуваються - викреслюю.

- І часто збуваються?

- Десь 80% точно.

- Поділіться секретом, як треба правильно мріяти?

- Треба мати мапу бажань і візуалізувати її. Завжди потрібно конкретизувати бажання. Є, навіть, конкретна практика, яку треба робити з дев’ятнадцятого грудня по дев’ятнадцете січня. Саме в цей період бажано робити таку мапу.

- А що з останнього збулося?

- Я собі замовила написати хіт і написала його.

- А що для вас особисто є критерієм хіта? Певна кількість переглядів, замовлень з iTunes?

- Для мене хіт – це пісня, яку на концерті з тобою співає весь зал. Або, коли ти їдеш по дорозіі постійно чуєш свою пісню в сусідній машині. От тоді це хіт.

- А з якими думками ви в принципі підходите до написання пісень? Багато ваших колег прагматично відносяться до цього процесу, вираховують навіть своєрідні «формули» ідеального хіта…

- Можливо, це роблять мої продюсери. Але я не пишу пісню на замовлення, не пишу аналізуючи. Коли вмикається розум і аналіз - зникає творчість. Тому що творчість - це потік. У мене всі пісні різні, вони не написані за якоюсь там канвою чи по якимось правилам.

- Але у них є спільна риса – не дивлячись на те, що вони сумні по змісту, у них є певний терапевтичний ефект. Це така особливість вашого характеру?

- Чесно кажучи, про таке вперше від вас чую. Я пишу про свою життєву історію або про те, чого б мені хотілося. Наприклад пісня «Тримай мене» або «Млію за тобою» - це так само заклики, що я шукаю коханого, хочу цвісти і пахнути в руках коханого. «Фантастична жінка» про те, як чоловікові пощастило, що поруч з ним неймовірна любляча жінка. Деякі пісні я пишу навмисно з посилом. Мені приходить пісня і я розумію, що це не інформація про минуле, це просто стан, який я сьогодні маю. Я тоді починаю собі фантазувати, домислювати, для чого я цю пісню хочу, для кого вона буде, і таким чином виходять різні композиції.

- Переслуховуючи свої пісні, яку б ви зараз інакше записали?

- Інакше? Напевно б пісню «Осінь». Якось вона дуже депресивна в мене вийшла, дуже сумно. Зараз трошечки була б пісня з іншими емоціями.

- Ви часто в інтерв’ю говорили про те, що саме Алан відчув Вас такою, яка ви є насправді. Розкажіть, як взагалі з ним працюється? Ви для себе зрозуміли, як йому вдається так відкривати артистів?

- Після того як я попрацювала в «Гарячому шоколаді» з Дімою Клімошенко, а потім на «Голосі країни» з Потапом, який хотів продовжити зі мною працювати, я собі пообіцяла, що в жодному разі не буду працювати з продюсерами, навіть якщо на цьому завершиться моя кар’єра. Краще буду співати у знайомих, в ресторані, навіть, але з продюсерами більше не буду. Мені вистачило всіх тих експериментів, перш за все, над собою. Але все сталось як сталось (посміхається). З Аланом ми зустрілись на студії, випадково, коли я писала бек для одного з його артистів. Алану сподобалось як я працююю, ми поговорили, і він запропонував мені роботу. Я погодилась, навіть, не читаючи контракту, тому що це людина з якою я мріяла працювати як з кліпмейкером, і я бачила роботу його як продюсера, я бачила досягнення Макса Барських. Я думала такого б мені продюсера, таку б мені людину, з ким можна б було працювати (сміється). Алан настільки глибока і справжня людина. Він цілий всесвіт, він дуже творчий. З ним ти на одній хвилі знаходишся, він тебе не міняє, не ломає, нічого не вимагає. Він навпаки надихає, направляє, з ним можна поспілкуватись навіть на якусь таку побутову тему. Я з ним, наприклад, можу порадитись, що мені зараз робити з дитиною, віддавати бабусі чи лишати з собою. І він дуже так щиро по-дружньому сідає і розповідає, що так і так було б краще.

- А є щось, з чим складно змиритися?

- Дуже тяжко, що ми з ним рідко спілкуємось. Він надзвичайно зайнятий і в нього такий графік, що його знайти в Києві і зустрітись за чашкою кави практично неможливо. Я його бачу тільки на якихось робочих зустрічах, в офісі, або на кліпі. Це для мене найважче. Я дуже люблю живе спілкування.

-Можете назвати три основних правила, які особисто ви зрозуміли після 30?

- Перше правило - не створювати собі ілюзій, що хтось зробить тебе щасливим. Щасливим ти можеш зробити себе тільки сам. Друге правило - ніколи не прив’язуватись до людини, тому що, як я вже казала, ми приходим в цей світ самі і йдемо звідси також самі. Третє правило - відноситися до кожного дня, як до останнього дня в своєму житті. От так його і проживати. Якщо тобі лінь, подумай, що раптом завтра щось станеться і ти не зможеш. Тому потрібно завжди проживати свій день, як останній.

- Які практики вам дозволяють так легко сриймати будь-які ситуації?

- З медитацієї і йогою я не дуже дружу. Я колись займалась йогою і сказати, що я люблю це - то ні. Але є різні практики енергетичні, медитації різні до яких я так само інколи звертаюсь.

- І, на останок, серія бліц-питань.

Як ви одягаєтесь в повсякденному житті?

- Я люблю casual, щоб було зручно, без підборів, дуже важко з дитиною бігати на підборах. Я з ним постійно знаходжусь, тому люблю зручне взуття, але, звісно, багато що залежить від настрою. Якщо хочеться - можу одягнути сукню, а інший раз і спортивний костюм.

- А як частно ви займаєтесь спортом і чим саме?

- Майже кожного дня бігаю. Ще займаюсь з тренером, інколи боксом.

- Що є обов’язково у вашій косметиці?

- Рум‘яна.

- Чим найчастіше балуєте сина?

- Hot Wheels, це його улюблені іграшки.

- Улюблена книжка?

- Напевно, «Шантарам».

- З ким із знаменитостей, яких вже немає, хотіли би зустрітися?

- Уітні Хьюстон.

- Найбільший екстрим, який ви собі дозволяли в житті?

- Стрибок з парашутом три роки тому.

- Ще раз би на таке наважились?

- У жодному разі.

- Найдорожчий подарунок, який ви собі зробили?

- Народила сина.

- А з матеріальних?

- Машина, це був подарунок собі на день народження.

- Чого ви ніколи в житті не зробили?

- Не стрибнула б з банджом.

- А що ви ніколи не пробачите?

- Якщо хтось образить мою дитину.

Напомним, Мирослава Ульянина, ведущая и консультант по питанию шоу «Зважені та щасливі», в интервью интернет-изданию «Апостроф.Лайм» рассказала о новом сезоне проекта, опровергла популярные мифы о похудении и поделилась советами, как создать здоровый рацион для всей семьи из доступных продуктов.

Самые сочные новости теперь в Telegram! Подписывайтесь на канал The Лайм, чтобы ничего не пропустить.

Читайте также

"Новая мелодия, старая истина": Лобода презентовала сингл Spogady

Певица Светлана Лобода представила новый сингл с текстом, основанным на личных переживаниях